Patlıcanlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
2adet patlıcan
1adet soğan
3kaşık margarin
4bardak su
3kaşık çamfıstığı
3kaşık kuşüzümü
sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. Pirinci de tuzlu ılık suda bekletin. Patlıcanları süzüp sıvıyağda kızartın, fazla yağını peçeteye emdirin. Bir tencere içinde de margarinle pirinci, soğanı ve fıstığı kavurun, üzümü katın, suyunu tuzunu ayarlayarak pişirin. Pilav suyunu çekerken kızaran patlıcanları pilava ekleyin. 20dk dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Pilav tarifi, Patlıcanlı Pilav nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Pilav nasıl yapılır, Patlıcanlı Pilav yemek tarifi, Patlıcanlı Pilav yapılışı