İstanbul Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
2,5bardak tavuk suyu
1adet tavuk göğsü
1tutam safran
1tatlı kaşığı zerdeçal
1kaşık çamfıstığı
2kaşık badem
½ bardak bezelye içi
3kaşık margarin
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, safranı da kıyıp 1fincan suda bekletin, tavuğu haşlayın. Bezelyeyi de ayrı bir kapta haşlayın hazır olsun. Yıkadığınız pirinci ve fıstığı yağda kavurun, zerdeçalı 1fincan suda kıyın, beklettiğiniz safran ve tavuk suyuyla beraber hepsini kavrulan pirince karıştırın. (kıydığınız eti, bezelyeyi, bademi, tuzu) Pirinç suyunu çekene kadar önce orta ardından kısık ateşte pişirin. 30dk dinlendirmenin ardından servis edin.

Anahtar Kelimeler: İstanbul Pilavı tarifi, İstanbul Pilavı nasıl hazırlanır, İstanbul Pilavı nasıl yapılır, İstanbul Pilavı yemek tarifi, İstanbul Pilavı yapılışı