İç Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
4bardak et suyu
3kaşık margarin
1kaşık salça
2adet soğan
½ kuzu ciğeri
½ demet dereotu
2kaşık dolmalık fıstık
2kaşık kuşüzümü
yenibahar
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda 30dk bekletin ve süzün. Et suyunu hazırlayın. 1,5kaşık yağda soğanı ve kuşbaşı doğranmış ciğeri kavurun, salçayı karıştırın. Kıvamı gelince üzerine et suyunu ekleyip kaynatın. Ayrı bir tencerede kalan yağı eritin, pirinci ve fıstığı hafif kavurup kaynayan suyu buraya alın. Kuşüzümünü, tuzu ve baharatı ilave edin; suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış dereotu serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İç Pilav tarifi, İç Pilav nasıl hazırlanır, İç Pilav nasıl yapılır, İç Pilav yemek tarifi, İç Pilav yapılışı