Fırında Karnabahar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ufak karnabahar
1bardak un
1bardak süt
2kaşık sıvıyağ
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın, yumuşayınca suyunu süzün. Undan 1kaşık ayırın kalanını az su, yağ ve tuz ile hamur yapın. Küçük kalpları yağlayıp hamuru 1’er kaşık paylaştırın. Bu kalıpları fırında bir miktar pişirin. Bu arada kalan unu az yağda kavurun rengi dönünce sütü ekleyip kaynatın. Bu sosu karnabaharlara karıştırın. Tuzunu baharatını ekleyip ezmeden karıştırın. Fırından aldığınız hamur kalıplarına bu karışımdan pay edip tekrar fırına verin. Kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Karnabahar tarifi, Fırında Karnabahar nasıl hazırlanır, Fırında Karnabahar nasıl yapılır, Fırında Karnabahar yemek tarifi, Fırında Karnabahar yapılışı