Kıymalı Kabak Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kabak
300gr kıyma
2adet soğan
3adet domates
1bardak pirinç
2kaşık margarin
2kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayın. Kıymayı soğan ile beraber kavurun içine 2adet doğranmış domates karıştırın. Onlar hallolunca yıkadığınız pirinci ekleyin 3dk daha kavurup az su ilave edin pişsinler. Kabakları temizleyip içlerini çıkarın, ılınan harcı kabaklara doldurup domates dilimleriyle ağızlarını kapatın tencereye dizin. Bunlara da üzerini geçmeyecek kadar su, 2kaşık sıvıyağ ve sulandırılmış salça katıp tencerenin kapağını kapatın orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Kabak Dolması tarifi, Kıymalı Kabak Dolması nasıl hazırlanır, Kıymalı Kabak Dolması nasıl yapılır, Kıymalı Kabak Dolması yemek tarifi, Kıymalı Kabak Dolması yapılışı