İmambayıldı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
3adet soğan
3adet domates
4diş sarımsak
1bardak zeytinyağı
1demet maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları dip kısmını ayırmadan uzunlamasına ortadan yarın ve yağda çevirerek kızartın. Soğanları ve domatesleri doğrayın; maydanozu, sarımsağı kıyın. ½ bardak zeytinyağında soğanları ve sarımsağı kavurun. Domatesi ve maydanozu karıştırın. Baharat ekleyip ocaktan alın. Bu karışımı patlıcanlardaki boşluğa doldurun. Düz bir tencereye dizin; üzerine kalan yağı gezdirin patlıcanları örtmeyecek kadar da su ilave ederek orta ateşte pişirin. Soğuduğunda servis edin.

Anahtar Kelimeler: İmambayıldı tarifi, İmambayıldı nasıl hazırlanır, İmambayıldı nasıl yapılır, İmambayıldı yemek tarifi, İmambayıldı yapılışı