Patlıcan Kızartma
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet patlıcan
1bardak sıvıyağ
2bardak yoğurt
3diş sarımsak
2adet domates
tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin ve tuz ile ovun; yağda kızartarak tabağa alın, fazla yağını peçeteye emdirin. Üzerine yoğurdu yayın. Başka bir kapta kıydığınız sarımsakları kavurun, rende domatesi karıştırıp pişirin. Bu sosu da yoğurdun üzerine dökerek servis edin.
Anahtar Kelimeler: Patlıcan Kızartma tarifi, Patlıcan Kızartma nasıl hazırlanır, Patlıcan Kızartma nasıl yapılır, Patlıcan Kızartma yemek tarifi, Patlıcan Kızartma yapılışı