Patlıcan Musakkası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan
500gr kıyma
2adet soğan
2adet domates
1bardak sıvıyağ
3kaşık margarin
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı suyun ortadan ayırıp uzunlamasına dörde bölün. Bir tava içinde sıvıyağda kızartın kızaranları peçeteye alıp fazla yağını emdirin. Az yağda kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun, tuzunu baharatını ayarlayıp pişirin. Kıvamı gelince bütün bunları bir tencerede birleştirin. Üzerlerine rendelenmiş domates dökün; üzerini örtecek kadar da su ayarlayıp kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Musakkası tarifi, Patlıcan Musakkası nasıl hazırlanır, Patlıcan Musakkası nasıl yapılır, Patlıcan Musakkası yemek tarifi, Patlıcan Musakkası yapılışı