Elmalı Poğaça
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
200gr margarin, 3bardak un, ½ bardak yoğurt, 2adet elma, 1kaşık tarçın, 1fincan pudra şekeri, 1paket pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaları rendeleyin, suyunu süzdürün. Unu eleyin kabartma tozuyla karıştırın. Oda sıcaklığında olan margarini bir kaba alın; yoğurtla yoğurun. Ağır ağır unu ekleyin yumuşak bir hamur olsun. Dinlendirin.
Rendelenmiş elmayı tarçınla karıştırın. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparın yuvarlayın bastırarak düzleştirin. Arasına elmalı karışım koyarak D şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin 170derecede 30dk pişirin. Soğuduklarında pudra şekeri serperek servise sunun
Anahtar Kelimeler: Elmalı Poğaça tarifi, Elmalı Poğaça nasıl hazırlanır, Elmalı Poğaça nasıl yapılır, Elmalı Poğaça yemek tarifi, Elmalı Poğaça yapılışı