Zeki Müren Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10kaşık un, 1adet yumurta, 1çay bardağı yoğurt, 1çay bardağı sıvıyağ, 1çay bardağı şeker, 1paket kabartma tozu, 5kaşık pudra şekeri, 2su bardağı sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın. Geniş bir kap içine unu alın ve ortasını açın. Boşluk kısma yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve şeker dökerek yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru 5cm kalınlığında açın. Önce bardak kullanarak yuvarlak şekil verin sonra bu yuvarlağın kenar kısmına şişe ağzıyla küçük bir yuvarlak daha ekleyin. 2bardak yağı tavada kızdırın hamurları kızartıp servis tabağına alın. Soğudukları vakit üzerlerine pudra şekeri serpin.

Anahtar Kelimeler: Zeki Müren Tatlısı tarifi, Zeki Müren Tatlısı nasıl hazırlanır, Zeki Müren Tatlısı nasıl yapılır, Zeki Müren Tatlısı yemek tarifi, Zeki Müren Tatlısı yapılışı