Fırında Kıymalı Kereviz
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5adet kereviz, 2adet soğan, 1adet patates, 1kaşık salça, 150gr kıyma, ½ demet maydanoz, ½ limon, 100gr kaşar peyniri, 4kaşık sıvıyağ, tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup yuvarlak dilimleyin. Bir tencere içinde limonlu suda haşlayın. Soğanı doğrayın ve kıymayla kavurun; salçayı, maydanozu ve tuzunu katın. Haşlanan kerevizleri fırın kabına dizin pişen harcı üzerine yedirin. Küp küp doğranmış patatesi koyun. Sıvıyağ ve kaşar peyniri serpin. 160 derecede kızartın.
Anahtar Kelimeler: Fırında Kıymalı Kereviz tarifi, Fırında Kıymalı Kereviz nasıl hazırlanır, Fırında Kıymalı Kereviz nasıl yapılır, Fırında Kıymalı Kereviz yemek tarifi, Fırında Kıymalı Kereviz yapılışı