Pazı Sarması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bağ pazı, 2adet soğan, 1,5 bardak ince bulgur, 1adet domates, 1kaşık salça, 1fincan sıvıyağ, 2diş sarımsak, tuz-karabiber, yoğurt




HAZIRLANIŞI

Pazıların saplarını keserek yapraklarını 1dk haşlayın. Soğanı doğrayın ve sarımsakla beraber yağda kavurun. Salçayı katın. İnce bulguru ekleyin baharatını katın ve iyice karıştırın. Bu harcı pazı yapraklarına koyup sarın, tencereye dizin. Ardından sarmaların seviyesini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Az yağda rendelenmiş domates kızartın. Bu sosu yoğurtladığınız sarmaların üzerine dökerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pazı Sarması tarifi, Pazı Sarması nasıl hazırlanır, Pazı Sarması nasıl yapılır, Pazı Sarması yemek tarifi, Pazı Sarması yapılışı