Saray Pilavı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak pirinç, 2,5bardak su, 1,5çay bardağı sıvı yağ, 1kaşık kuş üzümü, 1adet soğan, 2dilim bayat ekmek, 300gr kıyma, 1adet domates, 1kaşık salça, 2diş sarımsak, tuz, köfte baharı, ½ demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın ve limonlu suda bekletin. Süzerek ½ çay bardağı yağ kullanarak kavurun. Kuş üzümünü ekleyin tuzunu katın ardından suyu katarak kısık ateşte pişirin.
Bir kap içine kıymayı alın. Bayat ekmek dilimlerini, baharatını ve rendelenmiş soğanı ekleyerek yoğurun. Küçük köfteler hazırlayın. Az sıvıyağ kullanarak bu köfteleri kızartın bir kenara ayırın. Pişirdiğiniz pilav dinlenirken sizde en son olarak kullanacağınız sosu hazırlayın domatesi rendeleyin, sarımsakları dövün. Bu ikisini yağ kullanmadan küçük bir tava içinde soteleyin. Sıvıyağı salçayla beraber ekleyerek 5dk kaynatın.
Ortası delik bir kek kalıbına pilavı koyun sonrada servis tabağına aktarın. Boşluk kısma köfteleri koyun üzerine de domates sosunu dökün. Tabağın çevresini dereotuyla süsleyin.