Patlıcanlı Makarna

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
1 su bardağından biraz fazla süt
tuz, karabiber

4 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.
İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.
Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Makarna tarifi, Patlıcanlı Makarna nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Makarna nasıl yapılır, Patlıcanlı Makarna yemek tarifi, Patlıcanlı Makarna yapılışı