Hoşmerim

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un, 1adet yumurta, 1çay bardağı sıvıyağ, 1bardak süt, 2bardak sıcak su, 150gr margarin




HAZIRLANIŞI

Yağı eriterek soğumaya bırakın. Yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. Bu karışımı soğuyan margarine ekleyin. İyice karıştırın. Unu ekleyerek hamur haline getirin. Ocağı tekrar yakın, kısık ateşte bu hamuru kavurun. Sıcak su içinde şekeri eritin ve sararan hamura dökün. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırın. Suyunu çektiği vakit soğumaya bırakın. Ilınınca servise sunabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Hoşmerim tarifi, Hoşmerim nasıl hazırlanır, Hoşmerim nasıl yapılır, Hoşmerim yemek tarifi, Hoşmerim yapılışı