Patates Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
100 gr kuşbaşı et, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 4 adet patates, 3 adet taze soğan, 1 diş sarımsak, 2 adet sivribiber, 1 adet domates, tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyduktan sonra içlerini oyun. 20dk haşlayın. Sıvıyağı tencereye dökün, eti koyun. Küçük doğranmış biber, domates ve soğanı ekleyin. Pişirdikten sonra dövülmüş sarımsak ve baharatları ekleyin. Patateslerin içlerini bu karışımla doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 çay bardağı kadar su koyun. 200 derecede 15dk pişirin.
Anahtar Kelimeler: Patates Dolması tarifi, Patates Dolması nasıl hazırlanır, Patates Dolması nasıl yapılır, Patates Dolması yemek tarifi, Patates Dolması yapılışı