Meyaneli Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet tavuk
4 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
1 adet yumurta sarısı
2 bardak tavuk suyu
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Meyaneli Tavuk tarifi, Meyaneli Tavuk nasıl hazırlanır, Meyaneli Tavuk nasıl yapılır, Meyaneli Tavuk yemek tarifi, Meyaneli Tavuk yapılışı