Şakşuka
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet patlıcan, 3adet domates, 2adet çarliston biber, 1adet dolmalık kırmızıbiber, ½ demet dereotu, 2diş sarımsak, 1bardak sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda bekletin. Biberleri halka şeklinde doğrayın; önce patlıcanı sonra da biberi kızartın. Kağıt peçete üzerine serip fazla yağını emdirin.
Domatesi rendeleyin, sarımsağı dövün küçük bir tava içinde kavurun. Bu sosu kızartmanın üzerine dökün. Çevresini de dereotuyla süsleyin.
Anahtar Kelimeler: Şakşuka tarifi, Şakşuka nasıl hazırlanır, Şakşuka nasıl yapılır, Şakşuka yemek tarifi, Şakşuka yapılışı