Hamsi
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg hamsi, 2adet soğan, 2adet domates, 1adet limon, 5diş sarımsak, 1kaşık salça, 1bardak sıcak su, maydanoz, sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın yıkayıp süzün. Az yağda hamsiyi ve sarımsağı örseleyin. Salça katın. Domates ve soğanı halka şeklinde doğrayın. Yemeğe ilave edin. Önce limon sıkın sonra da su katıp kısık ateşte 10dk pişirin. Maydanozla süsleyerek servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Hamsi tarifi, Hamsi nasıl hazırlanır, Hamsi nasıl yapılır, Hamsi yemek tarifi, Hamsi yapılışı