Dondurma
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1lt süt, 1bardak şeker, 6kaşık kakao, 3kaşık un, 1adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Sütü, yumurta, un, kakao ve şekerle mixerde çırptırıp ocakta kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Kaynayana kadar karıştırın. Derin kase içine streç film yayın üzerine de karışımı dökün ve dondurucuda 1gün bekletin. Servise sunacağınız vakit ters çevirip streç filmden ayırın. Soğuk olarak servis edilir.
Anahtar Kelimeler: Dondurma tarifi, Dondurma nasıl hazırlanır, Dondurma nasıl yapılır, Dondurma yemek tarifi, Dondurma yapılışı