İmam Bayıldı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan, 4adet soğan, 2adet domates, 1adet yeşilbiber, 2diş sarımsak, 1bardak zeytinyağı, 1bardak su, tuz-karabiber, maydanoz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp ortalarını yarın, yağda önlü arkalı kızartın. Domatesin birini rende yapın, diğerini, soğanı, sarımsağı ve biberi doğrayın yağda kavurun. Ocaktan indirirken ince kıyılmış maydanoz ve baharat ilave edip karıştırın.
Bu harcı patlıcanların içine paylaştırın ısıya dayanıklı cam tepsiye dizin. 1bardak su koyup 170 derecede 20dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: İmam Bayıldı tarifi, İmam Bayıldı nasıl hazırlanır, İmam Bayıldı nasıl yapılır, İmam Bayıldı yemek tarifi, İmam Bayıldı yapılışı