Erzincan Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak aşurelik buğday
1bardak arpa şehriye
1kaşık salça
50gr margarin
8bardak su
250gr kıyma
tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Buğdayı geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Kıymayı baharatlayıp yoğurun ceviz büyüklüğündeki parçalar alıp yağda hafif kızartın. 1bardak suya salçayı eritin köftelere ekleyin ardından 7 bardak daha su ilave edin. Kaynamaya başlayınca buğdayı ve şehriyeyi katın. 10dk daha kaynatın. Pişince servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Erzincan Çorbası tarifi, Erzincan Çorbası nasıl hazırlanır, Erzincan Çorbası nasıl yapılır, Erzincan Çorbası yemek tarifi, Erzincan Çorbası yapılışı