Erzincan Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak aşurelik buğday
1bardak arpa şehriye
1kaşık salça
50gr margarin
8bardak su
250gr kıyma
tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Buğdayı geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Kıymayı baharatlayıp yoğurun ceviz büyüklüğündeki parçalar alıp yağda hafif kızartın. 1bardak suya salçayı eritin köftelere ekleyin ardından 7 bardak daha su ilave edin. Kaynamaya başlayınca buğdayı ve şehriyeyi katın. 10dk daha kaynatın. Pişince servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Erzincan Çorbası tarifi, Erzincan Çorbası nasıl hazırlanır, Erzincan Çorbası nasıl yapılır, Erzincan Çorbası yemek tarifi, Erzincan Çorbası yapılışı