Helvalı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un, 3bardak süt, 2bardak şeker, 150gr margarin, 5adet yufka, 150gr erimiş tereyağı




HAZIRLANIŞI

Şekeri süt ile kaynatın. Unu eleyerek margarinle kavurun.(20dk) kıvamı gelince şekerli sütü yedirin. Sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Aralarına tereyağı sürdüğünüz 3adet yufkayı yağlanmış fırın tepsisine koyun. Helvayı yayın. En sona kalan yufkaları da aralarına yağ çalarak helvanın üzerine serin. Yufkaları dilimleyin 170derecede kızartın.

Anahtar Kelimeler: Helvalı Börek tarifi, Helvalı Börek nasıl hazırlanır, Helvalı Börek nasıl yapılır, Helvalı Börek yemek tarifi, Helvalı Börek yapılışı