Buğdaylı Çorba
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak aşurelik buğday, 2bardak yoğurt, 2kaşık zeytinyağı, dereotu, tuz
HAZIRLANIŞI
Buğdayı geceden ıslatın ertesi gün yıkayın ve 50dk kaynatın. Yoğurt içine ½ bardak su katıp çırpın, pişen buğdayın içine döküp 10dk daha kaynatın. Soğuduğunda kaselere alıp zeytinyağı dökün. Üzerini dereotuyla süsleyin.
Anahtar Kelimeler: Buğdaylı Çorba tarifi, Buğdaylı Çorba nasıl hazırlanır, Buğdaylı Çorba nasıl yapılır, Buğdaylı Çorba yemek tarifi, Buğdaylı Çorba yapılışı