Buğdaylı Çorba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak aşurelik buğday, 2bardak yoğurt, 2kaşık zeytinyağı, dereotu, tuz




HAZIRLANIŞI

Buğdayı geceden ıslatın ertesi gün yıkayın ve 50dk kaynatın. Yoğurt içine ½ bardak su katıp çırpın, pişen buğdayın içine döküp 10dk daha kaynatın. Soğuduğunda kaselere alıp zeytinyağı dökün. Üzerini dereotuyla süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Buğdaylı Çorba tarifi, Buğdaylı Çorba nasıl hazırlanır, Buğdaylı Çorba nasıl yapılır, Buğdaylı Çorba yemek tarifi, Buğdaylı Çorba yapılışı