Karidesli - Peynirili Sandöviç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 yumurta
8 dilim tost ekmeği
100 gr dondurulmuş karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin)
6 çorbakaşığı zeytinyağı
süt
karabiber, tuz
4 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın. İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakika
kadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin. Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın.
Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın.
Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün. Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın. Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Sandöviçleri yumurtaya bulayın.
Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın.
Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Karidesli - Peynirili Sandöviç tarifi, Karidesli - Peynirili Sandöviç nasıl hazırlanır, Karidesli - Peynirili Sandöviç nasıl yapılır, Karidesli - Peynirili Sandöviç yemek tarifi, Karidesli - Peynirili Sandöviç yapılışı