Bademli Un Helvası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250gr tereyağı, 2bardak un, 2bardak şeker, 1fincan badem
HAZIRLANIŞI
Şekeri suyla çırparak eritin. Tereyağını eritin unu katıp yarım saat kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kıvamı gelince şekerli suyu katın kapağını kapatın, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çektiği vakit 5dk kadar daha karıştırıp ocağı kapatın. Ilınmasını bekleyip kase yardımıyla tabaklara aktarın. Üzerlerini bütün bademlerle süsleyin.
Anahtar Kelimeler: Bademli Un Helvası tarifi, Bademli Un Helvası nasıl hazırlanır, Bademli Un Helvası nasıl yapılır, Bademli Un Helvası yemek tarifi, Bademli Un Helvası yapılışı