Çilekli Sakız Muhallebisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

125gr margarin, 6bardak süt, 2fincan un, 3fincan şeker, 2adet damla sakızı, 200gr çilek, 1fincan pudra şekeri




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, margarini eriterek unu kavurun. Şekeri, sütü ve damla sakızını ilave edin. Kısık ateşte muhallebi olana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın buzdolabında soğutun. Servise sunacağınız vakit çilekle süsleyerek pudra şekeri serpin.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Sakız Muhallebisi tarifi, Çilekli Sakız Muhallebisi nasıl hazırlanır, Çilekli Sakız Muhallebisi nasıl yapılır, Çilekli Sakız Muhallebisi yemek tarifi, Çilekli Sakız Muhallebisi yapılışı