Susamlı Ev Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket margarin, 2adet yumurta, 250gr beyazpeynir, 4bardak un, 1paket kabartma tozu, 1fincan susam




HAZIRLANIŞI

Yumurtaların sarsını beyazından ayırıp ayrı kaplara koyun. Beyazpeyniri rendeleyin. Unu eleyin ve kabartma tozuyla karıştırın. Kullanacağınız yoğurma kabında margarini, yumurta sarılarını, peyniri biraz tuz katarak yoğurun. Yavaş yavaş da unu ekleyin. Hamurdan dört adet beze yaparak yarım saat dinlendirin.
Bezelerin üzerine un serperek tabak büyülüğünde açın. Bardak ulanarak yarımay şeklinde kesimler yapın. Bu kestiklerinizi elinizle yuvarlayarak rulo haline getirin sonra uçlarını birleştirin. Bunları fırın tepsisine dizin üstlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün ve susam serperek 170derecede 20dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Susamlı Ev Çöreği tarifi, Susamlı Ev Çöreği nasıl hazırlanır, Susamlı Ev Çöreği nasıl yapılır, Susamlı Ev Çöreği yemek tarifi, Susamlı Ev Çöreği yapılışı