Tereyağlı Fırın Patlıcan
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2adet bostan patlıcan, 200gr rendelenmiş kaşar, 3adet yumurta, 2adet domates, sıvıyağ, 2diş sarımsak, yoğurt, tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına; domatesleri ise küp küp doğrayın. (patlıcanı tuzlu suya yatırın)Domatesi yağda kızartın. Patlıcanı da kızartın. Bir kase içine yumurtaları kırın kaşar peyniri ve baharatla çırpın. Kızaran patlıcanları n yarısını fırın tepsisine dizin yumurtalı karışımı dökün kalan patlıcanı üstlerine serin. Domatesli sosu gezdirip 170 derecede 10dk pişirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın servis tabağına yaydığınız patlıcanların çevresini süsleyin.
Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Fırın Patlıcan tarifi, Tereyağlı Fırın Patlıcan nasıl hazırlanır, Tereyağlı Fırın Patlıcan nasıl yapılır, Tereyağlı Fırın Patlıcan yemek tarifi, Tereyağlı Fırın Patlıcan yapılışı