Kaymaklı Cevizli Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yufka, 1paket kaymak, 2bardak ceviz içi, 1kaşık margarin
Şerbeti 3bardak su, 2bardak şeker kaynatıp yarım limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste tezgaha serin kaymağı sürün. Cevizi serpin. Önce yufkanın uçlarından tutarak ortasında birleştirin sonra da rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyarak dilimlere ayırın. Margarini eriterek üstüne sürün 170derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda soğuk şerbeti döküp çekmesini bekleyin.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Cevizli Tatlı tarifi, Kaymaklı Cevizli Tatlı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Cevizli Tatlı nasıl yapılır, Kaymaklı Cevizli Tatlı yemek tarifi, Kaymaklı Cevizli Tatlı yapılışı