Bergüzar Çorba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7bardak su, 1bardak nohut, 1bardak yeşil mercimek, 1çay bardağı arpa şehriye, 2adet domates, 2adet yeşilbiber, 3diş sarımsak, ½ fincan sıvıyağ, 2kaşık nar ekşisi, tuz




HAZIRLANIŞI

Nohudu geceden mercimeği gündüz ıslatın. Sonra nohudu haşlayıp süzün. Domates ve biberi doğrayın. Bir tencere içinde mercimeği 7bardak su ile haşlamaya başlayın. Yumuşadığı vakit nohudu ve sebzeleri ilave edin 10dk kaynatıp şehriyeyi katın ocağın altını kısın.
Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırın. Sarımsakları örseleyin ardından nar ekşisini katın. 3dk kısık ateşte pişirin. Bu sosu çorbaya katın 5dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir.

Anahtar Kelimeler: Bergüzar Çorba tarifi, Bergüzar Çorba nasıl hazırlanır, Bergüzar Çorba nasıl yapılır, Bergüzar Çorba yemek tarifi, Bergüzar Çorba yapılışı