Makarna Böreği
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı krema, 2 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet domates, makarna
HAZIRLANIŞI
Süt, krema, un, tuz ve karabiberi bir tencereye koyun mikserle 1-2dk çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Bu beşamel sostan bir kepçe alıp fırın kabının dibine gezdirin. Üzerine bir sıra haşlanmamış makarna koyun. Üzerine biraz daha sos gezdirin. Tekrar makarna serpin. Üzerine üçüncü kat sosu dökün. Rendelenmiş kaşarı en üste serpin. Domates dilimleriyle süsleyin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar yarım saat kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Makarna Böreği tarifi, Makarna Böreği nasıl hazırlanır, Makarna Böreği nasıl yapılır, Makarna Böreği yemek tarifi, Makarna Böreği yapılışı