Pazılı Çorba
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 bardak yeşil mercimek, 1 adet patates, 2 havuç, 3 diş sarımsak, yarım demet pazı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp suda haşlayın. Pazının saplarını ince doğrayın. Patatesleri ve havucu iri rendeleyin. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Patatesleri, havucu, mercimeği, sarımsakları koyun. Üzerine 6 su bardağı su eleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sonra robotta püre yapın. Baharatları ekleyin ve biraz daha kaynatın. İsterseniz su ekleyebilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Pazılı Çorba tarifi, Pazılı Çorba nasıl hazırlanır, Pazılı Çorba nasıl yapılır, Pazılı Çorba yemek tarifi, Pazılı Çorba yapılışı