Pazılı Çorba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 bardak yeşil mercimek, 1 adet patates, 2 havuç, 3 diş sarımsak, yarım demet pazı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Mercimeği yıkayıp suda haşlayın. Pazının saplarını ince doğrayın. Patatesleri ve havucu iri rendeleyin. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Patatesleri, havucu, mercimeği, sarımsakları koyun. Üzerine 6 su bardağı su eleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sonra robotta püre yapın. Baharatları ekleyin ve biraz daha kaynatın. İsterseniz su ekleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Pazılı Çorba tarifi, Pazılı Çorba nasıl hazırlanır, Pazılı Çorba nasıl yapılır, Pazılı Çorba yemek tarifi, Pazılı Çorba yapılışı