Fındıklı Pasta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket margarin, 12 kaşık un, 7 kaşık toz şeker, 2 kaşık yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 bardak dövülmüş fındık, 1 bardak kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın




HAZIRLANIŞI

Kabartma tozunu unla karıştır. Derin bir kap içinde 4 yemek kaşığı şeker, margarin ve yoğurdu elinizde yoğurun. Yavaşça unu ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin sonra da 20 dk dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fındık, üzüm, tarçın ve 3 kaşık şekeri bu hamurun üstüne serpin. Ardından diğer hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın kalem kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri tartın ortasından başlayarak dışa doğru döndürün. 170 derecede 20dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fındıklı Pasta tarifi, Fındıklı Pasta nasıl hazırlanır, Fındıklı Pasta nasıl yapılır, Fındıklı Pasta yemek tarifi, Fındıklı Pasta yapılışı