Yer Elması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8adet yer elması, 2adet havuç, 2adet patates, 1adet soğan, 1kaşık un, 1çay bardağı zeytinyağı, 1tatlı kaşığı toz şeker, tuz, 2bardak su




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri yıkayın, soyun ve doğrayın. (yer elmalarını bütün bırakın) Soğanı yağda kavurun; patatesi, havucu ekleyin. Biraz örseleyip yer elmalarını aktarın.
Ayrı bir kasede un, şeker, tuz ve suyu çırpın. Tencereye aktarıp 20dk kaynatın. Servis ederken maydanoz veya dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Yer Elması tarifi, Yer Elması nasıl hazırlanır, Yer Elması nasıl yapılır, Yer Elması yemek tarifi, Yer Elması yapılışı