Deniz Mahsüllü Spagetti
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İspanyol Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
100 gr konserve ton balığı
400 gr çubuk makarna
800 gr midye
3 diş sarmısak
1 adet sivribiber
1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
zeytinyağı
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin. Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.
Ateşten indirdiğiniz midyelerin suyunu süzün ve domates sosuna ekleyin. Ton balığını, maydanozu, frenk fesleğeniniekleyin. Sonra 4-5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
uzlu bol suda makarnayı haşlayın, henüz diri haldeyken ateşten çekip süzün. Hazırlanmış sosu üzerinde gezdirin. Kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra sıcak servis yapın.
AFIYET OLSUN!