Hünkar Beğendi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan, 500gr kuşbaşı et, 2adet soğan, 2adet domates, 100gr tereyağı, 1bardak süt, 2kaşık un, ½ limon, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Üzerlerine limon sıkın. Soğanı domatesi doğrayın 50gr tereyağında etle beraber kavurun. Tuz-karabiber katıp kısık ateşte pişirin.
Patlıcanları ezdikten sonra başka bir tencere içinde tereyağı eritip 2kaşık unu kavurun içine ezdiğiniz patlıcanları katın. Tuz-karabiber katıp sütü ekleyin 10dk kadar karıştırarak pişirin.
Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın üzerine etli karışımı dökün. Servis için hazırdır. Çevresini maydanozla süsleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Hünkar Beğendi tarifi, Hünkar Beğendi nasıl hazırlanır, Hünkar Beğendi nasıl yapılır, Hünkar Beğendi yemek tarifi, Hünkar Beğendi yapılışı