Kabak Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet kabak, 1adet soğan, 250gr yağsız beyaz peynir, ½ demet dereotu, 5kaşık sıvıyağ, tuz-kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde 5 bardak su koyup kaynatın. Kabakları kazıyın, uzunlamasına ikiye bölün, ortalarındaki çekirdekleri çıkarın. Tencerede haşlayın. Soğanı ve beyaz peyniri rendeleyin, dereotunu kıyın. Bunları bir kap içine alın tuzunu biberini zeytinyağını katıp çatal yardımıyla malzemeyi iyice ezin.
Kabakları sudan alın, içlerini harçla doldurup yağlanmış tepsiye dizin. 170derecede 20dk kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kabak Dolması tarifi, Kabak Dolması nasıl hazırlanır, Kabak Dolması nasıl yapılır, Kabak Dolması yemek tarifi, Kabak Dolması yapılışı