Cevizli Kadayıf

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr tel kadayıf, 1 bardak dövülmüş ceviz, 1adet yufka, 50gr tereyağı
Şerbet için 5 bardak su, 4 bardak şekerle kaynatın ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Yufkayı tezgaha serin cevizi serpin.(cevizden 3kaşık ayırın) Tel kadayıfı didikleyin ve onu da yufkanın üzerine yayın. Ardından yufkayı rulo şeklinde sarın ve bir parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine minik tereyağı parçaları koyun. Ayırdığınız cevizden serpin. 160derecede 20dk kadar kızartın. Fırından çıkardığınız vakit soğuk şerbeti dökün.

Anahtar Kelimeler: Cevizli Kadayıf tarifi, Cevizli Kadayıf nasıl hazırlanır, Cevizli Kadayıf nasıl yapılır, Cevizli Kadayıf yemek tarifi, Cevizli Kadayıf yapılışı