Kalbura Bastı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4su bardağı un, ½ bardak süt, 200gr margarin, 3 bardak dövülmüş ceviz, 1paket kabartma tozu
Şerbet için 4bardak su, 3bardak şekerle kaynatın ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Süt ve şekeri çırpın, un margarin ve kabartma tozunu katarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ortalarına ceviz dökün ve kenarlarını kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine dizip 180dereceli fırında kızartın. Fırından çıkardığınız vakit üzerine soğuk şerbet dökün.

Anahtar Kelimeler: Kalbura Bastı tarifi, Kalbura Bastı nasıl hazırlanır, Kalbura Bastı nasıl yapılır, Kalbura Bastı yemek tarifi, Kalbura Bastı yapılışı