Bezelyeli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç, 50gr margarin, 1bardak bezelye, 3bardak et suyu




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Et suyunu kaynatın, pirinci kendi suyundan süzüp et suyunun içine dökün. Suyunu çekene kadar haşlayın. Suyunu çektiği vakit margarini ekleyin ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın suyunu süzüp pilava karıştırın. Arzu ederseniz servise sunarken yeşilbiber ve domates doğrayarak kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Bezelyeli Pilav tarifi, Bezelyeli Pilav nasıl hazırlanır, Bezelyeli Pilav nasıl yapılır, Bezelyeli Pilav yemek tarifi, Bezelyeli Pilav yapılışı