Semizotu Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1demet semizotu, 2adet soğan, 1adet patates, 2adet havuç, 1çay bardağı zeytinyağı, 1çay bardağı pirinç, 2lt et suyu (tablet), 2adet yumurta, 1adet limon, 1çay bardağı un, 1 su bardağı süt, tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları doğrayın. Patates ve havuçları rendeleyin. Pirinci ıslatın. Et suyunu hazırlayın. Semizotunu yıkayıp ayıklayın ardından doğrayın. Kullanacağınız tencereye zeytinyağını döküp soğanı kavurun üzerine patates ve havucu ilave edin. Biraz örseleyip semizotunu aktarın. 5dk sonra et suyunu katarak kaynatın. Kaynamaya başladığı vakit pirinci katın. Ocağın altını kısınız.
Yumurtaları limon, süt ve un ile iyice çırpın. Pişen çorbanın üzerine yavaş yavaş karışımı ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Semizotu Çorbası tarifi, Semizotu Çorbası nasıl hazırlanır, Semizotu Çorbası nasıl yapılır, Semizotu Çorbası yemek tarifi, Semizotu Çorbası yapılışı