Revani
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak yoğurt, 1bardak şeker, 1çay bardağı sıvıyağ, 2bardak un, 2adet yumurta, 1paket kabartma tozu, 1paket vanilya, 200gr dövülmüş ceviz
Şerbet için 4bardak su, 3bardak şekerle kaynatın limon sıkın
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı şeker, yoğurt, sıvıyağ ve vanilyayla çırpın. Unu ekleyin. Yağlanmış tepsiye dökün cevizi serpin ve 170derecede pişirin. Fırından alır almaz kesin ve şerbetini yedirin. (Şerbeti soğuk olmalı)
Anahtar Kelimeler: Revani tarifi, Revani nasıl hazırlanır, Revani nasıl yapılır, Revani yemek tarifi, Revani yapılışı