Tagliatelli
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
225 gram tagliatelli
350 gram som balığı filetosu
yarım limonun suyu ve kabuğu
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
350 gram brokoli
1 küçük soğan
175 gram dil peyniri
1 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kıyılmış dereotu
tuz ve karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra som balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun. Kısık ateşte pişirin. Som balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 2.5 cm'lik parçalar halinde kesin.
Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın. Tereyağ veya margarini eritin. İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın.
Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakikakadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın. Tagliatelliyi sudan çıkarın.
Som balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün. Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis Yapın.
AFIYET OLSUN!