Bülbül Yuvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg un
2adet yumurta
3kaşık yoğurt
1paket margarin
1tatlı kaşığı karbonat
300gr ceviz içi
Şerbet için1lt su 4bardak şeker kaynatılır, limon sıkılır




HAZIRLANIŞI

Unun ortasını açın, içine yumurta, margarin, yoğurt ve karbonat katıp yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru 2cm kalınlığında açın ve bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin. İki parçayı üst üste getirin ve ortalarına ceviz koyup biraz büzün.(kuş yuvası şeklini alacak) Yağlı tepsiye dizin ve 170derecede 15dk pişirin. Fırından çıkardığınızda sıcak şerbeti yedirin.

Anahtar Kelimeler: Bülbül Yuvası tarifi, Bülbül Yuvası nasıl hazırlanır, Bülbül Yuvası nasıl yapılır, Bülbül Yuvası yemek tarifi, Bülbül Yuvası yapılışı