Zeytinyağlı Enginar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5adet enginar, 2adet limon, 1bardak pirinç, 2adet soğan, dolmalık fıstık, tuz-karabiber, 1adet yumurta sarısı, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Enginarları limonlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Enginarın içindeki tüyleri kazıyın. Soğanı yağda kavurun pirincini tuzunu fıstığını katın. Bu harcı dinlendirip enginarların içine doldurun. Yumurta sarısını limonla terbiye ederek enginarların üzerine sürün. 2bardak su katarak ocakta pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar tarifi, Zeytinyağlı Enginar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar yapılışı