Zeytinyağlı Dolmalar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak pirinç, 2adet soğan, domates suyu, 1adet limon, lahana yaprağı, asma yaprağı, dolmalık fıstık, dereotu, yenibahar, tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Soğan, fıstık ve pirinci yağda kavurup iç hazırlayın. Dereotu ve yenibaharı ekleyin. Domates suyunu limon ve tuzla karıştırın ve pirince katın. Harcı yapraklara sarın ve tencereye dizin. Yağ ve su ekleyip beraber pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Dolmalar tarifi, Zeytinyağlı Dolmalar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Dolmalar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Dolmalar yemek tarifi, Zeytinyağlı Dolmalar yapılışı