Haytalya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7bardak süt, 1bardak şeker, 1bardak nişasta, 1bardak su, 1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Sütü kaynatıp şekerle karıştırın ve içine suda yumuşattığınız nişastayı katın. Bu karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan indirirken de vanilya katın. Kullanacağınız tepsiye dökün ve dolapta soğutun.
3bardak şekeri 1lt suyla kaynatın. Bu suyu da muhallebiyi parçalara ayırıp üzerine dökün. Şekerli su içinde beklesin. Soğutup servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Haytalya tarifi, Haytalya nasıl hazırlanır, Haytalya nasıl yapılır, Haytalya yemek tarifi, Haytalya yapılışı