Aşure

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr aşurelik buğday, 1çay bardağı pirinç, 1bardak süt, 700gr şeker, ½ bardak fasulye, ½ bardak nohut, 1fincan dolmalık fıstık, 1fincan kuş üzümü, 1adet portakal kabuğu, 15adet kuru kayısı, 15adet kuru incir, 1kaşık mısır nişastası, 1adet nar, ½ bardak gül suyu




HAZIRLANIŞI

Bakliyatı bir gün önceden ıslatın, ertesi gün gazı çıksın diye biraz haşlayın. Ayrı bir tencere içinde buğdayı pirinçle birleştirin, diğer bakliyatları da ilave ederek pişirmeye başlayın. Kaynayınca ocağın altını kısın karıştıra karıştıra diğer malzemeleri ilave edin kuş üzümü, dolmalık fıstık, incir, kayısı, portakal kabuğu. Buğday iyice pişince şekeri katın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Kıvamına göre suda eritilmiş mısır nişastası katın.
Kıvamı gelince içine sütü katın kaynasın. Sütün kaynamasının ardından ocağı kapatın ve gül suyu katın. Aşureyi karıştırın ve ayrı kaselere koyun. Üzerini nar taneleriyle süsleyin. Arzu ederseniz ceviz, badem veya kuru üzüm kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Aşure tarifi, Aşure nasıl hazırlanır, Aşure nasıl yapılır, Aşure yemek tarifi, Aşure yapılışı