Kuru Kayısı Hoşafı
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1.5 bardak toz şeker
250 gr kuru kayısı
4 bardak su
badem
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları yıkayıp, bir kaba koyun. Üzerlerine 4 bardak su ilave edin. 24 saat suda bekletip iyice şişmelerinı sağlayın. Kayısıların içine iç kabuğu ayıklanmış badem yerleştirin. Şekerini koyun. Kayısılar yumuşayana kadar orta harlı ateste pişirin.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Kuru Kayısı Hoşafı tarifi, Kuru Kayısı Hoşafı nasıl hazırlanır, Kuru Kayısı Hoşafı nasıl yapılır, Kuru Kayısı Hoşafı yemek tarifi, Kuru Kayısı Hoşafı yapılışı